Baden

Baden zorgen voor de ultieme vorm van luxe en comfort in de badkamer. Voor alle mogelijke baden en accessoires bent u bij Budget Sanitair aan het juiste adres. Waar u ook voor kiest, wij leveren baden in diverse materialen, kleuren en uitvoeringen. Zoekt u bijvoorbeeld een bubbelbad of een klassiek vrijstaand bad, surf dan op uw gemak op onze website rond. Behalve de baden leveren wij ook alle benodigde montage en afwerk materialen. Wilt u weten wat u allemaal precies nodig heeft, neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze deskundige adviseurs.


Soorten baden

Baden zijn in diverse soorten en maten te krijgen. De keuze voor het type bad wordt niet alleen bepaald door de beschikbare ruimte, maar ook het doel en uw persoonlijke voorkeur. Voorbeelden van een aantal soorten baden zijn:

• Standaard ligbad
• Vrijstaand bad
• Duobad
• Hoekbad
• Zitbad
• Douche bad


Standaar ligbad

Het standaard ligbad is een bad dat eigenlijk bedoeld is voor één persoon. Gemiddeld zo’n 170x80cm. Herkenbaar aan een wat schuiner lopend rugligging, zodat het comfortabel liggen is. De overloop set zit op de kopse kant.


Vrijstaand bad

Bij vrijstaande baden is de buitenkant zichtbaar, wat zorgt voor een enorme diversiteit van vormen. Deze baden zijn beschikbaar in zowel een klassieke uitstraling als een modern ontwerp en zijn daarmee een prachtige aanvulling op iedere badkamer. Omdat een vrijstaand bad meestal niet aan de muur staat is deze uitstekend te combineren met een vrijstaande badkraan.


Duobad

Het duobad is eigenlijk een grotere uitvoering van het solo bad en heeft een overloop centraal aan de zijkant van het bad. Zo kunt u eventueel met twee personen in bad. Asymmetrische hoekbaden zijn vaak verkrijgbaar in een linker en rechter variant. Hiermee bepaalt u aan welke zijde de lange kant komt.


Hoekbad

Hoekbaden zijn er in vele vormen en afmetingen en kan daarom ideaal zijn wanneer u een badkamer heeft waar geen standaard ligbad in past. Omdat het bad in een hoek geplaatst wordt bespaart u ruimte op de wand om bijvoorbeeld een radiator of meubel te plaatsen.


Zitbad

Tegenwoordig is het zitbad steeds meer in trek en dus over de jaren heen ook een stuk aantrekkelijker geworden in prijs. Handig voor mensen met rugklachten of irritaties en voor wie het dus niet mogelijk is om gebruik te maken van een ligbad.


Douche bad

Douchebaden worden vaak gecombineerd met badscherm. Dit is een scherm of glaswand op de zijkant van het bad om de badkamer droog te houden. Zo heeft u een combinatie van douche en bad. Vaak terug te vinden in kleinere badkamers en net zo plezierige douchen of badderen als in elk ander douche of bad.