Douchebak

Een douchebak is een zeer praktische manier om uw douche snel en gemakkelijk waterdicht te maken. Omdat een douchebak uit één geheel bestaat is er weinig kans op lekkage. Door de opstaande randen blijft het douchewater in de bak en wordt het snel naar de afvoer van de douchebak gevoerd. Een douchebak word vaak gecombineerd met een douchecabine, zodat u de rest van de badkamer droog houdt tijdens het douchen.

  1. 1
  2. 2
  1. 1
  2. 2


Soorten en maten

Vanwege het grote aanbod in douchebakken is het belangrijk dat u de goede vorm en afmeting koopt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hoge douchebak. Het voordeel hiervan is dat de sifon boven de vloer zweeft, waardoor er geen hak- en breekwerkzaamheden in de vloer nodig zijn. Dit maakt het plaatsen of omwisselen van een douchebak zeer eenvoudig.

Een lage douchebak geeft een compleet andere uitstraling aan de douche. Door de minimale hoogte valt deze douchebak veel minder in het oog en geeft dit veel meer een ruimtelijk effect in de badkamer. Het nadeel van een lage douchebak is dat de afvoer in de vloer weggewerkt moet worden.

Naast de hoogte zijn de vorm en afmeting ook van belang, zeker wanneer u een vervangende douchebak voor uw huidige douchecabine zoekt. Het meest gangbare model douchebak is vierkant of kwartrond in de afmeting van 80x80cm of 90x90cm. Uiteraard zijn andere maar andere afmetingen zijn natuurlijk ook mogelijk. U vind alle beschikbare afmetingen en modellen op onze website.


Materiaal

Het meest gebruikte materiaal voor een douchebak is nog steeds acryl. Dit is een kuststof die versterkt wordt met glasvezel, waardoor het een zeer hoge draagkracht krijgt. Acryl is een redelijk stroef materiaal dat goed warmte vasthoud. Hierdoor voelt het comfortabel aan tijdens het douchen.

Voor een exclusiever materiaal kunt u kijken naar een natuurstenen douchebak of een composiet douchebak. Een composiet douchebak zal vooral in de moderne badkamer goed tot zijn recht komen. Door het specifieke productieproces van deze bakken kunnen de randen zeer strak afgewerkt worden, waardoor het een moderne look krijgt.