Wastafelblad

Een wastafelblad is een uitstekende vervanging voor een compleet badkamermeubel. Gecombineerd met een opbouw waskom geeft dit een uitstraling in de badkamer die niet met een badkamermeubel te krijgen is. Omdat het wastafelblad van onderen niet is afgesloten geeft het een heel open en ruimtelijke sfeer in de badkamer. Bij Budget-Sanitair vindt u wastafelbladen van diverse materialen zoals marmer en natuursteen, maar ook eikenhout.


Alle soorten en maten

Net als bij complete badkamermeubels zijn de wastafelbladen in veel verschillende materialen en kleuren te krijgen. Zo is het mogelijk om in badkamers van alle afmetingen en stijlen een wastafelblad te plaatsen. Een prachtig natuurstenen wastafelblad tegen een wand met grote witte wandtegels geeft een strakke en moderne look, terwijl een robuust eikenhouten of wengé blad de perfecte aanvulling is voor de traditionele badkamer. Maak het geheel af met een passende opbouw waskom, afvoerplug en sifon voor een luxe uitstraling.

In een grotere badkamer is het natuurlijk ook mogelijk om een wastafelblad met twee waskommen te plaatsen. Dit geeft de mogelijkheid om met twee personen tegelijk gebruik te maken van de badkamer. Hiervoor wordt een wastafelblad van 120cm of groter aanbevolen.


De perfecte wastafelkraan

Een wastafelblad kan gecombineerd worden met alle soorten opbouw waskommen. Bij een waskom zonder kraanplateau is het aanbevolen een verhoogde wastafelkraan te gebruiken. Hiervoor is het nodig dat het wastafelblad over een kraangat beschikt. Houten wastafelbladen beschikken vaak niet over voorgeboorde gaten, zodat de waskom en kraan vrij over het hele blad geplaatst kunnen worden. Bij een marmeren of natuurstenen wastafelblad word het blad besteld met het aantal gewenste kraangaten.

Het is ook mogelijk om een inbouw wastafelkraan te combineren met een waskom. Omdat een inbouwkraan in de muur wordt weggewerkt hoeft het wastafelblad niet te beschikken over kraangaten en oogt dit rustiger dan een standaard wastafelkraan.