Kranen

Kranen zijn een essentieel onderdeel van elke sanitaire ruimte en zijn daarom niet meer weg te denken uit huis. Budget Sanitair heeft voor elke toepassing een passende kraan voor u. Bijna alle kranen van Budget Sanitair zijn in een serie verkrijgbaar, zodat u dezelfde stijl creëert in de badkamer, het toilet en zelfs de keuken.


Soorten kranen

Voor elke toepassing zijn verschillende soorten kranen verkrijgbaar. Deze verschillen zijn esthetisch als praktisch. De belangrijkste soorten zijn:

• Mengkraan: u mengt zelf de verhouding tussen de hoeveelheid warm en koud water, zodat u de gewenste temperatuur krijgt
• Thermostaatkraan: de kraan wordt ingesteld op de gewenste temperatuur en regelt zelf de verhouding tussen warm en koud water
• Inbouwkraan: zowel de kraan als de leidingen worden in de muur weggewerkt voor een mooie afwerking


Verschillende toepassingen

Naast de verschillende soorten kranen is voor elke toepassing een ander type kraan beschikbaar met verschillende eigenschappen. Hieronder vind u een korte uitleg over de mogelijkheden.


Wastafelkraan

Wanneer u op zoek bent naar een wastafelkraan is het belangrijk dat u al een keuze heeft gemaakt voor een wastafel. Veel wand-gemonteerde wastafels beschikken over een kraangat waar de kraan in gemonteerd kan worden. Wanneer u besluit een opbouw wastafel of waskom op een wastafelmeubel te plaatsen kiest u voor een inbouw of verhoogde wastafelkraan. Zo kunt u de kraan gemakkelijk bedienen.


Douchekraan

Ook bij douchekranen kunt u kiezen voor een opbouw of inbouw variant. Bij de opbouwkraan worden de kraan en leiding van de hoofddouche voor de wand geplaatst, waarbij de leiding van de hoofddouche vaak meteen de glijstang voor de handdouche is. Met een inbouwkraan bent u vrij om zelf de locatie van de verschillende onderdelen op de muur te bepalen en is het zelfs mogelijk om de hoofddouche aan het plafond te monteren.


Badkraan

Naast de in- en opbouwkraan zijn er voor baden nog een tweetal andere soorten beschikbaar. De badrandkraan wordt, zoals de naam al doet vermoeden, in de rand van het bad of de bad ombouw geplaatst. Hierdoor houd u alle wanden strak en netjes. Voor vrijstaande baden zijn vooral de staande badkranen een mooie oplossing. Op deze manier kunt u het bad plaatsen waar u wilt, een muur is niet nodig om de kraan aan te monteren.


Toiletkraan

Deze kranen worden meestal in combinatie met een fonteintje in het toilet geplaatst. Vaak zijn deze modellen simpel en klein. Een toiletkraan heeft alleen een aansluiting voor koud water.


Keukenkraan

De keukenkraan is de meest gebruikte kraan in huis en is vaak groter dan de overige kranen en niet onbewust. De vaat wordt schoon gemaakt, emmers water worden gevuld en dat gaat een stuk makkelijker met een grote kraan. Deze kranen zijn vaak draaibaar en hebben soms een afneembare handdouche. Dit maakt het afspoelen van de vaat een stuk makkelijker.


Bidetkraan

Een kraan die vaak wordt vergeten is de bidetkraan. De naam zegt het al, deze kraan wordt gecombineerd met een bidet. Een bidetkraan is voorzien van een extra tuitje die ervoor zorgt dat het water horizontaal wordt gespoeld.