Wastafelmeubel

Één van de belangrijkste onderdelen voor de badkamer is het wastafelmeubel. Samen met de tegels bepaalt dit de sfeer. Het is dan ook vanzelfsprekend dat hier goed over nagedacht moet worden. Wilt u dezelfde stijl aanhouden als de rest van het huis of mag het totaal anders zijn? Houdt u van een moderne look of mag het best een industriële of landelijke tint hebben? Budget Sanitair helpt u graag met het realiseren van uw droom badkamer!


Afmeting wastafelmeubel

Niet alleen de grootte van de badkamer is belangrijk bij het bepalen van de afmeting van het wastafelmeubel. Het is verstandig rekening te houden met de indeling van de badkamer. Wilt u bijvoorbeeld een badkuip en toilet plaatsen, dan heeft de gemiddelde badkamer geen ruimte meer over voor een dubbel wastafelmeubel. En juist een dubbel wastafelmeubel is onmisbaar met een groot gezin! Het is in dat geval veel verstandiger om het bad te laten vervallen en een lekkere grote inloopdouche te nemen. Ideaal om snel te douchen en toch de ruimte voor een dubbel wastafelmeubel. Een badkamermeubel met 2 wasbakken beginnen vanaf 120cm. Mocht dit toch nog te groot zijn, is een meubel van 100cm met 1 grote wasbak en 2 kranen een optie.


Aansluitmaterialen

Een wastafelmeubel bestaat uit een aantal onderdelen:

• Onderkast
• Wastafel
• Eventueel spiegel

Om het meubel compleet te maken, heeft u nog de volgende onderdelen nodig:

Wastafelkraan
Afvoerplug
Sifon
Hoekstopkraan
Spiegellamp

Bij elk meubel vindt u de toebehoren terug waarmee u de bestelling compleet maakt. Niets is vervelender dan dat er wat ontbreekt tijdens de installatie!


Wastafelblad en waskom

Net als de onderkasten zijn de wastafelbladen en waskommen in eindeloos veel varianten beschikbaar. Er zijn veel verschillende materialen die gebruikt worden. Keramiek, ook wel porselein genoemd, is de meest bekende en voorkomende. Dit materiaal is gemakkelijk te onderhouden en daardoor erg hygiënisch. Keramische wastafelbladen en waskommen worden uitgebakken in een oven. Door dit proces is het altijd wat robuust en zijn strakke lijnen moeilijk te realiseren. Als u daar wel van houdt, is mineraalmarmer een goede optie.

Een materiaal dat steeds meer gebruikt wordt in sanitair is natuursteen, Chinees hardsteen om precies te zijn. Deze wastafelbladen zijn antraciet/donker van kleur en hebben een prachtige natuurlijke uitstraling. De bakken zijn strak en robuust verkrijgbaar. Een klein nadeel ten opzichte van de eerder genoemde materialen is dat ze meer onderhoud vergen. Natuursteen is namelijk een poreus materiaal en moet om die reden geïmpregneerd worden. Het mag daarom absoluut niet in contact komen met bijtende schoonmaakmiddelen.

Naast deze meest gebruikte materialen zijn een aantal wastafels en wastafelbladen ook in de volgende materialen verkrijgbaar.

• Glas
• Solid surface
• Beton Cire
• Basalt