Douchedeur

Een douchedeur is een zeer makkelijke en effectieve manier om een gesloten doucheruimte in uw badkamer te creëren. Met een douchedeur maakt u van elke nis een afgesloten douchecabine. Het voordeel hiervan is dat u niet vast zit aan de standaard maten voor douchecabines. U heeft de vrijheid om zelf de afmeting van uw doucheruimte te bepalen.

  1. 1
  2. 2
  1. 1
  2. 2


Soorten douchedeuren

Er zijn verschillende soorten douchedeuren te krijgen. Iedere douchedeur heeft een aantal voor- en nadelen. Om u op weg te helpen hebben wij hieronder een overzicht van de douchedeuren gezet.

  • Draaideuren
  • Schuifdeuren
  • Klapdeuren
  • Vouwdeuren


Draaideuren

De draaideur is de meest toegepaste variant van de douchedeuren. Deze deur heeft de grootste instap in vergelijking met andere deuren in dezelfde afmeting. Vanwege de grote uitzwaai van dit type douchedeur is het niet altijd mogelijk deze in een kleinere badkamer te plaatsen. Om dit op te lossen zijn er ook draaideuren te krijgen met een versprongen scharnierpunt, zodat de uitzwaai kleiner wordt.


Schuifdeur

Vooral in kleinere badkamers is de schuifdeur enorm populair. Dit type deur heeft geen uitzwaai bij het openen, waardoor de beschikbare ruimte efficiënt gebruikt kan worden. Omdat de schuifdeur nooit volledig geopend kan worden heeft deze de kleinste instap van de douchdeuren. Een schuifdeur is vaak voorzien van een geleider aan de onder- en bovenkant van de deur, zodat de schuifdeur soepel open en dicht gaat.


Klapdeuren

Dit type deur wordt ook wel een pendeldeur genoemd. Dit is een 2-delige draaideur die aan beide zeiden van de nis met scharnieren in de muur bevestigd wordt en in het midden opent. Hierdoor heeft deze deur een zeer grote instap, zonder de grote uitzwaai van een standaard draaideur.


Vouwdeuren

De vouwdeur is een variant op de schuifdeur, waarbij de deur in de doucheruime naar binnen gevouwen wordt. Door deze speciale wijze van openen biedt deze deur de ruimtebesparende voordelen van een schuifdeur met dezelfde grote instap als een klapdeur.