Waskom

De badkamer is een plek om uzelf te wassen. Dit gebeurd veelal in het douchegedeelte, maar ook nog regelmatig bij het badkamermeubel. Een badmeubel is voorzien van een wastafel of waskom. Waskommen zijn opbouw varianten die geplaatst worden op een plaat. Zowel de platen als de kommen zijn in allerlei verschillende materialen verkrijgbaar. Veel gebruikte materialen zijn keramiek, natuursteen, hout of glas. Hier gaan we verderop wat dieper op in. Uiteraard hoort er ook een kraan bij het geheel. De verhoogde- of inbouwkranen worden hier het meestal mee gecombineerd. Om het voor u zo eenvoudig mogelijk te maken hebben we kant en klare setjes samengesteld.

  1. 1
  2. 2
  1. 1
  2. 2


Combinatie met maatwerk

Een waskom wordt veelal gecombineerd met zelfgemaakte meubels. Hierdoor krijgt u een uniek meubelstuk in uw badkamer die aan al uw wensen voldoet. Zo kunt u het meubelstuk verdelen over de volledige breedte van de muur. Ook de inrichting is zelf te bepalen. Wilt u liever deuren, lades of open vakken? Er zitten vele voordelen aan een maatwerk meubel. Om er een compleet geheel van te maken, kunt u het combineren met één van onze opbouw wastafels, ook wel waskommen genoemd. Ons brede assortiment zorgt ervoor dat er altijd een kom in de juiste stijl tussen zit.


Materialen

Het meest voorkomende materiaal is nog altijd keramiek, ook wel porselein genoemd. Keramiek is zo populair omdat het vele voordelen heeft. Het is een kleisoort wat uitgebakken wordt. Hierdoor wordt het ontzettend hard en is het kras- en slijtbestendig. Na het bakproces vindt het kleuren plaats. Wit is een neutrale kleur die vrijwel in iedere badkamer past. Toiletpotten zijn overigens ook vaak wit wat zorgt voor een samenhangend geheel. De uiteindelijke glazuurlaag maakt het oppervlak poriënvrij waardoor vuil niet in de materie kan trekken. Het reinigen is nu zo eenvoudig dat hier enkel een simpele doek voor nodig is.

Naast keramiek wordt ook veel gewerkt met natuursteen. Natuursteen heeft een antraciet / bruine uitstraling. Doordat het een natuursteen is, is het poreus. Dit houdt in dat vuilresten of andere micro-organismen in de steen kunnen trekken. Dit willen we natuurlijk niet. Om dat te voorkomen maken we gebruik van impregneermiddelen. Een extra beschermlaag wordt aangebracht, zodat niks meer in de steen kan trekken. Ook is de kleur van het steen sprekender te maken met een kleurverdieper. Zorg ervoor dat het natuursteen goed past bij uw badkamer.

Een waskom van Solid surface (solide oppervlakte) heeft in Nederland zijn draai goed gevonden. Het materiaal wordt steeds populairder. Dit is geen raar verschijnsel, daar het vele voordelen biedt. Het is een samenstelling van twee verschillende stoffen. Deze combinatie zorgt voor een slijtvast, vochtbestendig, onderhoudsvriendelijk, modern en schoon materiaal. Solid surface vergt bijna geen onderhoud. Wanneer het onderhoud nodig heeft zijn geen agressieve schoonmaakmiddelen nodig, enkel een simpele doek. Het is tevens een puur en sterk materiaal. Beschadigingen zullen niet snel ontstaan. Gebeurd het toch, is het altijd te repareren. Al met al een top materiaal voor in de badkamer!


Kranen

Er zijn waskommen met kraangat en zonder. Degene die voorzien zijn van een kraangat, worden gecombineerd met standaard wastafelkranen. Hiermee zijn minder mogelijkheden en daarom gaat onze voorkeur uit naar de varianten zonder kraangat. Deze kunnen samengesteld worden met verhoogde wastafelkranen. U bepaalt zelf of deze recht of schuin achter uw kom komt te staan. Ook kan de combinatie met een inbouw wastafelkraan gemaakt worden. Inbouw oogt rustig en sierlijk. Tevens is het praktisch in gebruik omdat er geen plekjes zijn waar u moeilijk bij komt met schoonmaken.