Douchedrain

In de moderne badkamer wordt de vloer vaak doorgelegd in het douchegedeelte en voorzien van een glazen douchecabine of inloopdouche. Dit geeft een mooi ruimtelijk effect in de badkamer, maar betekend ook dat het douchegedeelte netjes afgewerkt moet worden. Dan is een stijlvolle douchedrain een uitstekende oplossing voor de afvoer van het douchewater. Dit is een langwerpige afvoer die in de vloer wordt ingebouwd en een hoge afvoercapaciteit heeft. Douchedrains zijn verkrijgbaar in diverse lengtematen en kunnen naar eigen keuze voorzien worden van een aantal verschillende roosters.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4


Verschillende typen

Douchedrains kunnen op verschillende manieren geplaatst worden. Daarom maken wij onderscheid tussen een aantal verschillende typen douchedrains:

Een douchedrain met flens heeft aan de zijkanten een extra rand die onder de tegels geplaatst wordt. Hiermee kan de afvoer beter waterdicht gemaakt worden dan met een drain zonder flens. Hierdoor heeft u dus minder kans op lekkage. Een douchedrain met muurflens is speciaal bedoelt om tegen de zij- of achterwand van het douchegedeelte te plaatsen. Deze heeft een opstaande flens om achter de wandtegel te plaatsen. Ook dit maakt het makkelijker om de afdichting waterdicht te maken.


Afwerking

Het leuke van een douchedrain is dat u zelf kunt kiezen hoe u deze afwerkt. De drain is voorzien van een standaard rooster, maar u kunt er ook voor kiezen deze te vervangen door een rooster met een designmotief. Voor een echte luxe uitstraling is het ook mogelijk een glasrooster of tegelrooster te plaatsen. In een tegelrooster plaatst u een op maat gemaakte vloertegel, waardoor het lijkt of uw vloer helemaal doorloopt. Om dit rooster zit een kier waar het water door weg kan lopen. U vind deze artikelen onder de toebehoren van de douchedrain of op de pagine met al onze douchedrain onderdelen.