WC

Het belangrijkste op het gebied van sanitair in huis is de WC pot. In veel huizen vaak te vinden op de begane grond, maar ook in de badkamer. Dagelijks gebruikt door zowel bewoners als eventueel bezoek, dus van hoog belang dat deze efficiënt, gebruiksvriendelijk en makkelijk schoon te houden zijn. Het oog wil ook wat en daarom hebben wij een gigantisch aanbod aan prachtige WC potten, opbouw en inbouw reservoirs. Ook een grote verscheidenheid aan accessoires vindt u terug in ons assortiment.


Onderdelen

Een goed werkende WC bestaat uit meer dan alleen een WC pot. Voor een goed werkend toilet heeft u in ieder geval de volgende onderdelen nodig:

• Hangende en staande WC pot
• Stortbak en inbouwreservoir
• Drukplaat
• WC bril


Hangende en staande WC pot

Bij Budgetsanitair bieden we een ruim assortiment aan WC potten in verschillende stijlen. U heeft niet alleen de keuze uit ronde of vierkante modellen, maar ook bijvoorbeeld een WC pot met een klassieke vormgeving. Daarnaast heeft u de keuze uit een hangend of staand model.

De staande WC pot is het model dat iedereen kent, vaak gecombineerd met een stortbak. Een staande WC pot is verkrijgbaar met een afvoer aan de achter- of onderzijde. Wanneer u uw huidige toiletpot wilt vervangen zonder ingrijpende aanpassingen is het belangrijk dat u het goede model kiest.

Een hangende WC pot wordt altijd gecombineerd met een inbouw reservoir. Dit geeft een mooi en minimalistisch uiterlijk. Het gemak van een hangende WC pot is dat de vloer gemakkelijk schoon te houden is, omdat u de ruimte heeft om simpel met een dweil onder het toilet door te gaan.


Stortbak en inbouwreservoir

Met het reservoir bedoelen we de spoelbak die gevuld wordt met water tot een bepaalde capaciteit, genoeg om in minimaal 1 of 2 spoelbeurten te voorzien. Na een spoelbeurt wordt het reservoir automatisch weer aangevuld vanuit de kraan tot de benodigde capaciteit weer is bereikt.

De stortbak is verkrijgbaar in twee varianten, een hangend reservoir en een duoblok reservoir. Een hangend toilet wordt via een buis aan het toilet bevestigd, terwijl een duoblok reservoir direct op het toilet gemonteerd wordt.

Een inbouwreservoir wordt, zoals de naam al doet vermoeden, ingebouwd in de wand. Hier kan dan een hangend toilet aan gemonteerd worden. Deze reservoirs zijn in diverse uitvoeringen beschikbaar, zoals een hoekmodel en een extra dun model om ruimte te besparen.


Drukplaat

Om een toilet met inbouwreservoir te spoelen heeft u een drukplaat nodig. Meestal beschikt een drukplaat over twee knoppen, voor een kleine of grote spoeling. Hierdoor kan veel water bespaard worden. De keuze voor een drukplaat wordt bepaald door het type inbouwreservoir dat u heeft.


WC bril

Bij een toilet hoort natuurlijk een WC bril. Ook hier zijn diverse varianten van verkrijgbaar. Naast de standaard toiletbril kunt u ook kiezen voor een toiletbril met softclose mechanisme. Dit zorgt ervoor dat de toiletbril zachtjes naar beneden zakt.