Douchecabine

De douchecabine is een onmisbaar onderdeel van de badkamer. Het houdt niet alleen het water, maar ook de warmte binnen tijdens het douchen. Hierdoor is de douchecabine een belangrijke factor voor het optimale douchecomfort. Douchecabines zijn geschikt om te plaatsen op een douchebak, maar tegenwoordig worden de cabines steeds vaker direct op de douchevloer gezet, waardoor de tegels onder het glazen scherm doorlopen. Het resultaat hiervan is een luxe uitstraling en een prachtig ruimtelijk effect.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5


Alle soorten en maten douchecabines

Elke badkamer heeft een individuele stijl en eigen indeling. Daarom zijn douchecabines in verschillende vormen en afmetingen te krijgen. Om u op weg te helpen hebben wij de douchecabines ingedeeld per vorm. Zo vind u gemakkelijk de douchecabine van uw keuze.

Kwartronde douchecabine
Vierkante douchecabine
Rechthoekige douchecabine
Vijfhoekige douchecabine

Naast de vorm van de douchecabine is het type deur ook een belangrijke overweging. In het dagelijks gebruik is de draaideur het meest praktische, omdat dit vaak de grootste inloop creëert. Het nadeel van de draaideur is dat deze de badkamer in draait, waardoor deze ruimte vrij gehouden moet worden. Met een kleinere badkamer is dit vaak niet mogelijk, waardoor een cabine met een schuif- of vouwdeur een goede oplossing biedt. Zo wordt het beschikbare vloeroppervlak optimaal benut.


Gebruikte materialen

Al onze douchecabines zijn daarom gemaakt van veiligheidsglas verschillende diktes. Veiligheidsglas is veel sterker dan gewoon glas, waardoor het een uitstekende materiaal is voor toepassing in een douchecabine. De douchecabine wordt met een metalen profiel aan de muur bevestigd. Dit muurprofiel is verstelbaar, zodat de cabine op een vloer met afschot geplaatst kan worden.


Afwerking douchecabine

Een transparante douchecabine zorgt voor een lichte sfeer en biedt een prachtig zicht op de volledige badkamer. Een mooi afgewerkt douchegedeelte is daarom een must. Denk aan het plaatsen van een douchedrain in plaats van een afvoerputje of een inbouw stortdouche in plaats van een opbouw doucheset. Dit zorgt voor minder onderbrekingen van de tegels, waardoor de badkamer een rustig uiterlijk krijgt en voor een heerlijk ontspannen sfeer zorgt.